אטרקציות לילדים בצפון | פעילויות לילדים
 דבורת הדבש מרכז המבקרים
 חנות קונספט חנות On-Line
 גליל תחתון איך מגיעים?
 תירות פנים סיור וירטואלי
 דבורת הדבש דבורים ודבש
 זחלי המשי זחלי המשי
 מידע למורים מידע למורי
 יסודי, חטיבות ותיכונים
 מידע לגננות מידע לגננות
 הפעלות לקייטנות הפעלות לקייטנות
 טיולים למבוגרים טיולים למבוגרים
מתכוני דבש מתכוני דבש
 
 
 

 
 

ספר מתכוני דבש

ספר זה הינו סיפור אהבה מתוק.
רומן הנמשך כבר כמה דורות בין בני משפחה אחת לבין אחד היצורים המדהימים ביותר - דבורת הדבש.
המחבר עצמו הוא דור שלישי למשפחת דבוראים שאת מלאכת גידול הדבורים למד מסביו ואביו.
את אהבתו לדבש פיתח במכוורות ובמרכז המבקרים המוכר והוותיק "דבורת התבור".
מתכוני הדבש אשר לוקטו לספר זה נאספו במשך שנים על ידי בני המשפחה ממקומות שונים בעולם,
בשילוב מתכונים שהועברו במשפחה מדור לדור.
ייחודיותו של הספר הוא בהתמקדותו בסוגים השונים של הדבש הנבדלים בצבעם, בטעמיהם השונים ובהתאמתם למתכונים שבספר.
אין ספק כי המתכונים שבספר יסייעו לחובבי הבישול להכיר את המגוון העשיר של סוגי הדבש הקיימים בארץ וללמוד להתייחס לדבש בבישול כפי שמתייחסים לזנים וטעמים שונים של יין או שמן.
כאשר מוסיפים לכל אלו את מסלולי הטיולים המופיעים בספר, מתכוני הבריאות המצורפים, טיפים לריפוי מחלות שונות, מתכונים לרקיחת תכשירי קוסמטיקה בבית והכל על בסיס הדבש, הרי שמעבר לספר מתכונים מגוונים וטעימים, זוהי חגיגה של ממש לכבודו של הדבש.

את הספר ניתן לרכוש בדבורת התבור או להזמינו בדואר בקישור הבא:

רשימת מתכונים

- עוגת הדבש של דבורת התבור
- לחם דבש וצימוקים
- עוף כפר מתוק
- תבשיל גזר ממותק

- תפוחים מתוקים של סבתא

עוגיות דבש

"עוגת הדבש של דבורת התבור"
מצרכים
4 ביצים
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר חום
דבש דבורת התבור 200 'גר
1/2 כוס שמן
תמצית וניל

אופן ההכנה
שמים את כל המצרכים בקערה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים תוך כדי בחישה את הקמח
יוצקים את העיסה לתוך תבנית אפיה, ואופים בחום בינוני למשך כ- 30 דקות
מוציאים את העוגה המוכנה ומאפשרים לא להתקרר
מגישים ללא חימום נוסף
בתאבון

"לחם דבש וצימוקים"
:מצרכים
2 1/2 כוסות קמח רגיל
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סודה לשתיה
1/2 כוס גרנולה
1 כוס צימוקים חצויים
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס חלב
2 ביצים
150 גר' דבש דבורת התבור
2 כפות חמאה מומסת
:אופן ההכנה
מערבבים יחד את הקמח , אבקת האפיה, סודה לשתיה, גרנולה, צימוקים, סוכר ואגוזים.
בכלי נפרד מערבבים את החלב, הביצים, החמאה ודבש דבורת התבור.
שופכים את התערובת היבשה לתוך כלי הבלילה ומערבבים עד לקבלת מירקם אחיד.
  יוצקים את התערובת המוכנה לתבנית אפיה 12X22
אופים בחום בינוני למשך כשעה.
מגישים פרוס ומרוח בחמאה.
תודה מקרב לב, לשלומית בן זאב ששלחה לנו את המתכון.


"עוף כפר מתוק"
מצרכים
4 נתחים של חזה עוף
2 כוסות רוטב איטלקי
כף גדושה של זעתר
2 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
1 פחית קוקה קולה לא דיאט
100 גר' דבש דבורת התבור
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס קטשופ
אופן ההכנה
מנקבים את חזה העוף באמצעות קיסם.
מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מירקם אחיד.
מניחים את חזה העוף על גבי רדיד אלומיניום יוצקים את התערובת על גבי העוף
ומכסים את העוף ברדיד.
מכניסים את העוף למקרר המשך12  שעות.
מוציאים את חזה העוף מהרדיד וצולים אותו בתנור או על גבי גריל למשך כ20 - דקות.

מגישים עם יין לבן חצי יבש.
תודה מקרב לב, לליאת טובי ששלחה לנו את המתכון.


"תבשיל גזר ממותק"
מצרכים
1/2  ק"ג גזר גמדי
1 כפית מלח
1 כוס מים
100  גר' דבש דבורת התבור
2  כפיות מרגרינה
3  גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה
מרתיחים את הגזר במים עם המלח והרוזמרין למשך20  דקות.
מוסיפים את המרגרינה והדבש ומביאים לרתיחה שנית.
מגישים חם.


"תפוחים מתוקים של סבתא"
מצרכים
8  תפוחים ירוקים גראנד אלקסנדר
1  כוס יין אדום מתוק
2  כפיוית קינמון
50  גר' צימוקים
100  גר' דבש דבורת התבור
50  גר' אגוזים שבורים
מעט מרגרינה
אופן ההכנה
מוציאים את ליבת התפוחים.
מערבבים את הדבש, קינמון, צימוקים, אגוזים ויין יחד עד להשגת תערובת אחידה.
מניחים את התפוחים ע"ג תבנית אפיה משומנת כאשר הפתחים כלפי מעלה.
וממלאים את ליבות התפוחים בתערובת. ואת שאירית התערובת יוצקים על התפוחים.
אופים בחום בינוני למשך כ- 20 דקות.
מגישים חם.
תודה מקרב לב, לסבתא לאה שנתנה לנו את המתכון.

 

 

 

לייבסיטי - בניית אתרים