ספר זה הינו סיפור אהבה מתוק. רומן הנמשך כבר כמה דורות בין בני משפחה אחת לבין אחד היצורים המדהימים ביותר - דבורת הדבש.
המחבר עצמו הוא דור שלישי למשפחת דבוראים שאת מלאכת גידול הדבורים למד מסביו ואביו.
את אהבתו לדבש פיתח במכוורות ובמרכז המבקרים המוכר והוותיק "דבורת התבור".
מתכוני הדבש אשר לוקטו לספר זה נאספו במשך שנים על ידי בני המשפחה ממקומות שונים בעולם,
בשילוב מתכונים שהועברו במשפחה מדור לדור.
ייחודיותו של הספר הוא בהתמקדותו בסוגים השונים של הדבש הנבדלים בצבעם, בטעמיהם השונים ובהתאמתם למתכונים שבספר.
אין ספק כי המתכונים שבספר יסייעו לחובבי הבישול להכיר את המגוון העשיר של סוגי הדבש הקיימים בארץ וללמוד להתייחס לדבש בבישול כפי שמתייחסים לזנים וטעמים שונים של יין או שמן. כאשר מוסיפים לכל אלו את מסלולי הטיולים המופיעים בספר, מתכוני הבריאות המצורפים, טיפים לריפוי מחלות שונות, מתכונים לרקיחת תכשירי קוסמטיקה בבית והכל על בסיס הדבש, הרי שמעבר לספר מתכונים מגוונים וטעימים, זוהי חגיגה של ממש לכבודו של הדבש. את הספר ניתן לרכוש בדבורת התבור או להזמינו בדואר בקישור הבא:
אחד המתכונים מהספר להנאתכם
אומצת טלה בזיגוג דבש עם בצל
לפעמים מי שטורח מראש (וזה לא חייב להיות בערב שבת) מרוויח בגדול אחר כך. אל תקפצו על שלבים ואל תעגלו פינות, זה שווה.
הוראות הכנה: מערבבים את הדבש, השמן, חומץ, שום, תערובת הטיבול מלח ופלפל במחבת רדודה ומניחים במחבת את נתח הטלה. מורחים את התערובת על הנתח ומכניסים למקרר ל4 שעות (מידי פעם למרוח שוב את התערובת על הנתח). מוציאים את המחבת מהמקרר 30 דקות לפני הצלייה. מדליקים את הגריל לחום בינוני. פורסים את הבצלים לטבעות, מוציאים את נתח הטלה ובמחבת מבשלים את הבצלים (להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך) צולים את נתח הטלה 25 עד 30 דקות (לא על אש ישירה, על משטח צלייה) תוך כדי הצלייה מברישים במרינדה והופכים כל 10 דקות. את הבצל מבשלים 8 עד 12 דקות במחבת עם המרינדה. לאחר הצלייה צריך לתת לטלה להצטנן 5 דקות לפני שפורסים. להגיש פרוסות טלה נדיבות עם הבצל מעליהן