1.זיתים ירוקים (מתחיל לקבל גוון צהוב גלעין יוצא בקלות)
2.זית שחור סגול קהה (הוא הזית הבשל)
- זית ירוק
א. משרים במי מלח 10% (10% זה כאשר ביצה לא מבושלת צפה במים) 5 ימים יש להחליף מים כל יום.
ב.מכניסים את הזיתים לכלי מוסיפים תבלינים כגון שום ופלפל חריף, ממלאים במי מלח או שמן זית סוגרים עם מכסה.
ג. כעבור חודש הזיתים מוכנים.
- זית שחור
א. יש לשטוף טוב להוריד שאריות של אדמה ועלים.
ב. מערבבים את הזיתים במלח ונותנים לעמוד שבוע
מחליפים מלח 4 פעמים.
ג. שוטפים ומכסים בשמן זית. אפשר גם ליבש.